7 topmerken van bio skin care en vegan cosmetica

calendar 23.06.21
7 topmerken van bio skin care en vegan cosmetica
7 topmerken van bio skin care en vegan cosmetica

7 topmerken van bio skin care en vegan cosmetica 1

Natuurlijke huidverzorging is HOT en dat wéten de beautymerken. Ze spelen hier slim op in door termen te gebruiken als natuurlijk, biologisch en non-toxic. Zelfs als het merk maar 1 natuurlijk ingrediënt bevat. Ook vegan cosmetica raakt steeds meer ingeburgerd, vanwege een groeiend bewustzijn dat misbruik van dieren voor 'ons welzijn' niet OK is. Bij Amanvida vind je 7 topmerken van biologische skin care, die ook vegan zijn. Zo weet je zeker dat je een huidverzorging gebruikt die écht 100% natuurlijk en puur is. Goed voor jou én voor de planeet.

Ontdek 7 producenten van huidverzorging die bio en vegan zijn

7 topmerken van bio skin care en vegan cosmetica 2

1. Green People

Green People verzorgingsproducten zijn op basis van plantaardige ingrediënten die je huid en haar intensief verzorgen. Hun assortiment is ontzettend uitgebreid, zoals de babylijn Oy, een lijn speciaal voor de tienerhuid, gezichtsverzorging voor alle huidtypen, maar ook een goede deo, fluoride vrije tandpasta en een uitgebreide haarverzorgingslijn. Een merk voor het hele gezin dus. Deze producten zijn uiterst zacht en geschikt voor mensen met een gevoelige, geïrriteerde huid.

7 topmerken van bio skin care en vegan cosmetica 3

2. Aphyta

De missie van Aphyta is om natuurlijke verzorgingsproducten, die de beste werkzame oliën uit planten bevatten, beschikbaar te maken voor bewuste mensen. Met voedende, beschermende en herstellende ingrediënten, zoals avocado-olie, macadamia-olie en shea boter. Producten zonder synthetische ingrediënten die het milieu zo min mogelijk belasten. Er is een vegan handcreme, anti-aging crème en 99% vegan gezichtscrème.

7 topmerken van bio skin care en vegan cosmetica 4

3. Amanprana Verzorging

Amanprana Verzorging scoort 10/10 op de cosmetica-testen van Rita Stiens! Deze Duitse beauty-journaliste maakte samen met een chemicus een website waarop je het ‘groengehalte’ van een beauty-product kunt checken, door de INCI-codes van de ingrediënten in te geven. Voor elk verzorgingsproduct slaagt Amanprana met vlag en wimpel. Amanprana is 100% biologisch, bevat geen schadelijke ingrediënten zoals ftalaten, parabenen of sulfaten en is milieu- en mensvriendelijk verpakt.

7 topmerken van bio skin care en vegan cosmetica 5

4. Cîme Skincare

Cîme wordt gemaakt op basis van bergplanten van de Himalaya op 3000m hoogte in de berglucht. Zo zijn deze sterke planten net het perfecte ingrediënt voor de zuivere en doeltreffende producten, die de huid er stralend en gezond laten uitzien. Zo zijn de twee oprichtsters overtuigd dat geen enkele synthetische formule op kan tegen de kracht van de natuur. De 11 biologische producten van Cîme hebben allemaal een zachte geur en lichte texturen. 

7 topmerken van bio skin care en vegan cosmetica 6

5. AUREA

Het gamma van AUREA bevat een uitzonderlijk hoge concentratie van de zuiverste Aloë Vera, afkomstig uit het zuiden van Mexico. De zeer hoge concentratie Aloë Vera maakt de skin care producten heel doeltreffend voor huid en haar en bevat tevens actieve elementen zoals polysacchariden. AUREA is family-friendly: zowel baby's, kinderen en volwassenen worden er blij van. Alle producten zijn dierproefvrij en vegan en zijn gegarandeerd GGO-vrij.

7 topmerken van bio skin care en vegan cosmetica 7

6. HighLand Soap Co.

Highland Soap Co. is een familiebedrijf dat handgemaakte zeep en verzorgende producten maakt voor bad, douche en lichaam. Ambachtelijke producten van biologische en wild geoogste ingrediënten uit het hart van de Schotse Hooglanden. De nadruk ligt op pure ingrediënten en kruidentherapie. De producten zijn verrijkt met etherische oliën, aloë vera en kokosolie en natuurlijke plantenextracten van onder meer lavendel, gember, citroengras, zonnebloem... 

7 topmerken van bio skin care en vegan cosmetica 8

7. Alia Skin Care

De natuurlijke cosmetica lijn Alia Skin Care werd in 2017 gecreëerd door de Trapanese apothekeres Debora Pollina. De producten bevatten een hoge concentratie actieve ingrediënten uit Sicilië: zoals biologische essentiële oliën, plantenextracten van cactusvijg en granaatappel, plantaardige oliën zoals extra vierge olijfolie en zoete amandelolie. Elk product is bovendien voorzien van afbeeldingen van unieke maiolica-decoratie, gemaakt door de plaatselijke Trapanese kunstenares Giuliana Cordio.

Up-Selling

Bachblüte Kiefer - Pine
5,95 €