Zo vermijd je xeno-oestrogenen en houd je jouw hormonen in balans

calendar 15/03/17
Zo vermijd je xeno-oestrogenen en houd je jouw hormonen in balans
Zo vermijd je xeno-oestrogenen en houd je jouw hormonen in balans

Xeno-oestrogenen zijn schadelijke stoffen van de petrochemische industrie met een oestrogeenachtige werking in het lichaam. Klinkt gevaarlijk, en dat zijn ze ook.

Ze zijn inmiddels gekend als schadelijke nep-hormonen die we liever arm dan rijk zijn, want een te veel zorgt al snel voor oestrogeendominantie. En dat is de oorzaak van vele hormonale kwalen.

 

Zo kan je hormoonverstorende stoffen vermijden

Als je weet waarin xeno-oestrogenen zich bevinden, kan je ook je blootstelling eraan beperken. Onthoud de onderstaande tips en je bent al halverwege naar een beter hormonaal evenwicht.

 

[caption id="attachment_772" align="aligncenter" width="300"] Seitanballetjes, plantaardige eiwitbron[/caption]

 

1. Kies voor plantaardige eiwitbronnen. Want ook dieren worden blootgesteld aan xeno-oestrogenen en zulke milieutoxines slagen ze op in hun vet, dat erna op jouw bord en in je lichaam beland. Een superieure bron van plantaardige eiwitten is seitan. Per 100 gram bevat het net zoveel netto eiwit als 100 gram biefstuk.

 

[caption id="attachment_773" align="aligncenter" width="290"] Drinkfles uit glas van Soulbottles[/caption]

 

2. Bewaar voeding in RVS, aardewerk of glas. Plastic bevat ftalaten, de bekende weekmakers. Wanneer deze vrijkomen bij verhitting, hebben ze een hormoonverstorend effect op het lichaam.

 

[caption id="attachment_774" align="aligncenter" width="300"] Natuurlijke tandpasta zonder fluor van Earthpaste[/caption]

 

3. Koop tandpasta zonder fluor. Fluor zou het tandmateriaal versterken en zo zelf beginnende gaatjes kunnen herstellen. Niettemin kan fluor zich makkelijk opstapelen in het lichaam, waar het kan zorgen voor misselijkheid, diarree en buikpijn. Voornamelijk kinderen zouden hier gevoelig voor kunnen zijn. Inmiddels wordt fluor ook al in verband gebracht met een te vroeg begin van de puberteit.

 

[caption id="attachment_775" align="aligncenter" width="300"] Amanprana extra vierge kokosolie, geïntroduceerd in 2005, met verser-dan-vers-garantie[/caption]

 

4. Kies voeding verpakt in glas en niet in plastic of blik. Plastic bevat weekmakers, blik heeft een coating die BPA bevat. Zeker bij de aankoop van oliën zoals kokosolie of olijfolie is het belangrijk om de plastic emmers en flessen te laten staan voor het glazen alternatief. 

 

[caption id="attachment_791" align="aligncenter" width="300"] Je lichaam is gebaat bij natuurlijke lichaamsverzorging[/caption]

 

5. Ga voor verzorgingsproducten zonder microbeads (kleine plasticdeeltjes) en denk aan het devies van Amanprana: “Wat je niet eten kan, doe je niet op je huid.”

En zo ruim je overtollige xeno-oestrogenen op

Alle milieutoxines en xeno-oestrogenen ontlopen is onmogelijk. Het zijn jammer genoeg niet te vermijden bijproducten van ons industriële bestaan. Wat we opnemen, kunnen we wel weer afvoeren. Mits onze zuiveringsorganen goed hun werk kunnen doen. Om hen een handje toe te steken, kan je jouw voeding nauwkeuriger kiezen.

 

[caption id="attachment_776" align="aligncenter" width="300"] Kotobuki Matcha van Amanprana - biologische matcha[/caption]

 

1. Ga voor groen. Groene voedingsmiddelen – zoals groene thee en matcha – zijn rijk aan chlorofyl dat zich makkelijk kan binden aan ongewenste toxines om deze af te voeren.

 

[caption id="attachment_777" align="aligncenter" width="300"] Thee met kurkuma van Numi[/caption]

 

2. Drink voldoende water en af en toe een kruidenthee om de werking van de nieren te stimuleren en afvalstoffen via de urine uit te scheiden.

 

[caption id="attachment_778" align="aligncenter" width="300"] Botanico-mix van Amanprana[/caption]

 

3. Help je lever door hem van de juiste vitaminen en sporenelementen te voorzien. In de 4-Algae Botanico-mix van Amanprana zitten maar liefst 31 sporenelementen die de lever gretig ziet komen.

Heb je nog een tip om met ons te delen?

Vond je dit artikel interessant en wil je meer? Schrijf je in op onze nieuwsbrief.